Hemoroid derecem 3 mü 4 mü ?
Korhan Hocam, yaşım 42-erkek, İzmirdeyim, 20 yıldır hemoroidim. Her WC’den sonra , çıkan basur memelerini alafranga wc nin klozet taşına oturarak 10-15 dk.da , el kullanmadan içeri kaçırıyorum, daha sonra temizlik esnasında yine küçük bir meme dışarı çıkıyor, onuda 5 dk sonra sert ve sivri bir yere oturarak içeri kaçırıyorum. acaba hemoroid derecem 3 mü 4 mü ? Ameliyatsız , lazer vs. ile anestezi almadan tedavi olabilir miyim ve ne kadar öderim? (Genel sağlık sigortalıyım.) Her gün sabah-akşam ................................... içiyorum, lifli gıdalar yiyorum, WC de fazla durmuyorum. Bugünlerde kanamam yok, yalnız WC den 8-9 saat sonra bile , fazla ayakta durunca , memeler yada 1 meme dışarı çıkıyor, bazen 5 dk. da sert bir zemine oturarak içine yine kaçırtıyorum, bazense 2-3 saat kaçmıyor. bu esnada hafif ağrı oluyor, çok az sızıntım olabiliyor, yani fazla ayakta duramıyorum, durunca , sıklıkla dolgunluk
hissiyle beraber sanırım 1 meme dışarı çıkıyor. Sabah kalkınca wc ye girdiğim saat olan 12 ye kadar hiçbir sorunum olmuyor, 5-10 dk.da WC mi yaparken de ağrım yok, kabızlığım yok, dışkım yumuşak, nasıl bir tedavi olmalıyım? Son 8 yılda , 2 defa , (en son 3 ay önce) 1 hafta süren tromboze krizine girdim, ama şu an öyle bir sorunum yok, yıllardır idare ediyordum, ama bu son, ayaktayken dışarı meme yada makat sarkması yüzünden tedavi olmak istiyorum. Tşklr.
|